Project

Nimbus in nieuwe showroom Bene

Kantoorgebouwen
Nimbus in nieuwe showroom Bene Nimbus in nieuwe showroom Bene Nimbus in nieuwe showroom Bene Nimbus in nieuwe showroom Bene Nimbus in nieuwe showroom Bene

De Oostenrijkse kantoorinrichter Bene heeft onlangs een nieuwe en spectaculaire showroom in Wenen geopend. De bezoeker komt in bij de entree in een driedimensionale verlichtingswolk van led-modules terecht, die tot in het trappenhuis doorloopt. De installatie ondersteunt het communicatieve karakter van het interieurconcept van Solid Architecture. De wolk bestaat uit 76 afzonderlijke op verschillende hoogten gehangen Nimbus led-lampen -. Dit is een gemeenschappelijke ontwikkeling van Solid Architecture, Sigrid Mayer en het designteam van Nimbus.

De architecten kozen voor verschillende maten van de vierkante Q-lampen. Daartoe behoren de plafondlampen Modul Q 400 en 144 XL, die voor een hangende montage werden ontworpen. De montagetechniek van de andere lampen die werden gebruikt, onderging een metamorfose – ook zij werden met behulp van draden van roestvrij staal tot hanglampen omgebouwd.

Bene gebruikt de ongeveer 1.000 vierkante meter grote benedenverdieping niet alleen als showroom, maar ook als ruimte voor dag- en avondevenementen en seminars. De lichtwolk werd dan ook in drie verschillende groepen onderverdeeld en geschakeld, zodat de verschillende zones afzonderlijk kunnen worden gedimd. Architecte Christine Horner van Solid Architecture omschrijft de geslaagde lichtcompositie als “een zakelijke verlichting, die door de mogelijkheid om te dimmen ook een ‘avondsfeer’ kan creëren. De lampen en het licht creëren de sfeer, die we voor ogen hadden.”


architect: Rataplan - Architektur ZT GmbH / Solid Architecture

toegepaste producten: Modul Q 400 XL / Modul Q 144 XL / Modul Q 64

merk: Nimbus

type project: Kantoorgebouwen

projectnaam: Bene AG, Wenen

plaats: Neutorgasse, Wenen (Oostenrijk)

Leave a Reply

*

Blijf op de hoogte
van het laatste nieuws in innovatie in licht